کافه با فضای کار

فضای کار اشتراکی در کافه: راهنمای طراحی برای کافه‌داران

حدس می‌زنیم به این فکر افتاده‌اید که کافه‌تان را به فضایی کاربردی‌تر تغییر بدهید، مثلاً به شکلی که هم برای نوشیدن قهوه باشد هم محلی برای کار، نوآوری و ایجاد ارتباطات شغلی. اگر این طور است و قصد دارید با یک تیر دو نشان بزنید و به درامد بالاتری برسید، دست روی مطلب خوبی گذاشته‌اید چراکه در ادامه می‌خواهیم شما را با فرایند هیجان‌انگیز  فضای کار اشتراکی کافه آشنا کنیم و به بحث طراحی و نکات مرتبط با آن بپردازیم. جایی که به‌راحتی و به شرط وجود فضای کافی می‌توانید محیط را برای رشد ایده‌ها و اتصال و ارتباط بسیاری از  افراد شاغل ایجاد کنید و در کنار آن قهوه و سفارشات دیگر کافه‌تان را هم بفروشید.

چرا فضای کار اشتراکی در کافه ؟

به طور کلی ایجاد و استفاده از  فضای کار اشتراکی در چند سال اخیر مورد استقبال قرار گرفته و روزبه‌‌روز در حال جا افتادن است‌؛ البته وقتی حرف از فضای کار اشتراکی در کافه باشد شاید در ابتدا کار عجیبی به نظر برسد؛ چراکه معمولاً این فضاها در شرکت‌ها و سازمان‌ها یا به شکل جداگانه طراحی می‌شوند، اما در دنیای مدرن امروزی که بسیاری از کارافرین‌ها، استارت‌آپ‌های کوچک و … به دنبال همکاری‌های گروهی و تبادل ایده‌های اعضای‌شان هستند و سرمایه‌ی لازم را برای داشتن یک مکان ثابت ندارند، استفاده از امکانات فضای کار اشتراکی در کافه می‌تواند گزینه‌ی ایده‌الی هم به لحاظ دلپذیری محیط هم آرامش و راحتی افراد محسوب شود.

می‌خواهیم بگوییم بدون تردید این فضا ترکیبی از آرامش، خلاقیت و بهره‌وری است، به طوری که افراد از بودن در یک کافه‌ی دلنشین لذت ببرند و همزمان به پروژه‌های خود رسیدگی کنند؛ این را هم بگوییم که این ویژگی‌ها زمانی کاربردی‌تر می‌شوند که با امکانات درست و یک دکوراسیون جذاب ترکیب بشوند.

فضای کار اشتراکی در کافه

مزایای  فضای کار اشتراکی در کافه

فرصتی برای شبکه‌سازی آسان: هیچ شکی نیست که کافه‌ها محیطی  عالی برای ملاقات افراد جدید، مدیران و همکاری‌های شغلی هستند. از این زاویه نگاه کنید که در فضای کار اشتراکی، تیم‌های کوچک و بزرگ، ایده‌های بزرگ و تیم‌های نوآور ممکن است در کنار  هم قرار بگیرند؛ بنابراین در این محیط فرصت‌های شبکه‌سازی وجود دارد و شانس همکاری‌های جدید، حتی برای پروژه‌های مشترک را بین تیم‌‌ها و افراد مختلف ایجاد می‌شود.

الهام‌گیری از محیط و افزایش بهره‌وری: خودتان را جای افرادی که به فضای کار اشتراکی نیاز دارند بگذارید، حالا تصور کنید به صورت مشترک با همکاران‌‌تان کار می‌کنید یا کار فردی انجام می‌دهید ایا در جایی که دکوراسیون جذاب، رنگ‌ زنده، نور طبیعی و فضای دلپذیری دارد محیط دنج و الهام‌بخشی برای شما نیست؟‌

جالب است بدانید تحقیقات نشان می‌دهد ۷۲ درصد از افراد وقتی محیط کاری‌شان الهام‌بخش است، می‌توانند بهره‌وری و عملکرد بهتری داشته باشند و با انرژی بیشتری کار کنند.

کار در یک محیط غیررسمی: محیط کافه به شکلی است که جو دوستانه و راحتی را ایجاد می‌کند و خبری از رسمی بودن به شکلی که در شرکت‌ها و سازمان‌ها باید رعایت شود در این محیط نیست. در واقع محیط‌های غیررسمی مثل کافه باعث کاهش استرس و افزایش بهره‌وری می‌شوند. از طرفی دسترسی به نوشیدنی‌های انرژی‌بخش مثل قهوه یا چای داغ و فضای خاص و آرامش‌بخش موجب می‌شود که افرادی که به سراغ استفاده از این فضا می‌آیند بتوانند با نشاط و آرامش بیشتری روی کارشان متمرکز شوند.

آیا ایجاد فضای کار اشتراکی در کافه‌ها برای صاحبان آن سودمند است؟

به طور طبیعی کافه‌ یک فضای اجتماعی است؛ بنابراین وقتی بخواهید آن را به مکانی برای کار اشتراکی تبدیل کنید، در واقع کافه‌ شما به یک مرکز اجتماعی و حرفه‌ای تبدیل می‌شود‌. در این حالت افراد بیشتری برای ارتباط و تعامل به کافه‌ خواهند آمد و خب درامد شما هم بالا خواهد رفت.

ماجرا این است که معمولاً مشتریانی که از فضای کار اشتراکی  استفاده می‌کنند، در صورت ایجاد رضایت مشتریان دائمی می‌‌شوند. این نوع مشتریان یکی از کلیدهای موفقیت شما هستند؛ چراکه به طور مداوم برای انجام کار و پروژه‌های خود با کافه‌ شما را انتخاب می‌کنند.

وقتی در کنار کاربرد روتین کافه می‌توان آن را به فضایی برای کار اشتراکی تبدیل کرد، خواه، ناخواه فضایی حرفه‌ای و متفاوت ایجاد کرده‌اید و همین جلوه می‌تواند کافه شما را بر سر زبان‌ها بیاندازد. به طور مثال همین حالا می‌توانید استارت بهترین کافه برای کار در تهران را بزنید و به تقویت برندینگ کافه‌ی خود بپردازید.

فضای کار اشتراکی در کافه‌

 فضای کار اشتراکی در کافه مناسب چه کسانی است؟

فضای کار اشتراکی در کافه

فضای کار مشترک برای فریلنسرها: از بهترین کاربردهای فضای کار اشتراکی در کافه، برای فریلنسرها است. به هرحال این افراد همیشه با ایده‌پردازی و تعامل اطلاعات سروکار دارند و شما به‌عنوان صاحب کافه می‌توانید این افراد را به محیطی دنج و راحت با امکانات متناسب دعوت کنید.

استارتاپ‌ها و کارآفرینان جوان: صاحبان استاراپ‌ها و کارآفرینان جوان بدون دغدغه‌ی خاصی می‌توانند از این فضا برای همفکری و اشتراک‌گذاری ایده‌های خود استفاده کنند. این افراد به راحتی می‌توانند برگزاری جلسات، استراتژهای بازاریابی، برنامه‌ریزی‌‌ها و حتی ملاقات با سرمایه‌گذاران و همکاران را در فضای کار اشتراکی کافه انجام بدهند.

دانشجویان و پژوهشگران: این افراد معمولاً نیاز به محیطی برای مطالعه و تبادل اطلاعات دارند یا به دنبال انجام پروژه‌های تحقیقاتی هستند که فضای کار اشتراکی کافه بهترین گزینه است.‌

سفرکنندگان و دیجیتال نومادها (Digital Nomads): از آنجایی که این افراد در حال سفر هستند و به صورت آنلاین کار می‌کنند؛ بنابراین کارشان نیاز به انعطاف‌پذیری بالایی دارد. دیجیتال نومادها به فضاهایی نیاز دارند که هم از نظر امکانات فنی مثل اینترنت پرسرعت و تجهیزات کاری مناسب باشد هم از نظر محیطی در شرایط راحت‌تری باشند.

مدیران تیم‌های کاری کوچک: این فضا برای کسانی که به محیطی برای تشکیل جلسات کوتاه و موقت برای همکاری تیمی نیاز دارند گزینه‌ی مناسبی است. به طور مثال مدیران محتوانویس می‌توانند جلسه‌ی اموزشی و حضوری خود را در این فضا برگزار کنند. 

افراد نیازمند به فضای انعطاف‌پذیر: افرادی که نمی‌خواهند در فضای ثابت و سنتی کار کنند و به دنبال کار در محیطی منعطف و دلپذیر هستند؛ به سراغ این محیط می‌ایند؛ چراکه چنین محیط غیر رسمی‌ای به آن‌ها اجازه می‌دهد بدون تعهد خاصی، در هر زمانی که نیاز داشته باشند، کار خود را انجام بدهند.

 طراحی فضای کار اشتراکی در کافه‌ها

۱. تحلیل نیازها و مخاطبان هدف

  کار اصلی این است که به طور دقیق بدانید که چه نوع افرادی از فضای کار اشتراکی در کافه استفاده خواهند کرد. بر اساس این داده باید تمام نیازها را تامین کنید. هر کدام از گروه‌ها و افراد نیازهای متفاوتی خواهند داشت؛ در این شرایط باید نیازهای کاربران مختلف را تحلیل کنید و در طراحی فضا تمام موارد را در نظر بگیرید.

۲. ایجاد تقسیم‌بندی فضایی هوشمند

فضای کار اشتراکی آن هم در کافه باید به شکلی باشد که تعادل بین فضای اجتماعی و فضای کاری فردی ایجاد شود. در این نقطه با توجه به ابعاد و متراژ کافه‌ی  نواحی مختلف  را بر اساس نیاز افراد زیر مشخص کنید: 

  • فضای کاری فردی: برای کسانی که به فضای کم و در عین حال به تمرکز نیاز دارند.
  • فضای اجتماعی: برای فضای مشترک و  تعاملات و شبکه‌سازی.
  • فضای جلسه کوچک: در جهت ایجاد اتاق‌های ملاقات برای برگزاری جلسات خصوصی.

۳. چیدمان و طراحی خلاقانه  

مسئله این است که فضای کاری باید راحتی و آرامش افراد را در اولویت قرار بدهد تا بهره‌‌وری و تمرکز هم بالا برود، پس در این مرحله باید به موارد زیر توجه داشت:

  •  چیدمان‌های فیزیکی هوشمندانه
  •  استفاده از مبلمان راحت و رنگ‌های ملایم
  •  مبلمان مدولار و قابل تنظیم

۴. توجه به دکوراسیون مناسب

  • استفاده از المان‌ها و دکورهای طبیعی مثل استفاده از  دکورهای چوبی و گلدان‌های طبیعی گیاهان
  • نورپردازی مناسب به شکلی که در طراحی به فکر کیفیت و هزینه‌ی نگهداری باشید و روشنایی لازم را ایجاد کنید. 
  • استفاده از رنگ‌های آرامش‌بخش در تمام وسایل،  در و دیوارها که باعث افزایش ارامش و تمرکز

ایجاد امکانات رفاهی ویژه

امکانات رفاهی باید نیاز هر نوع شعلی را برطرف کند، از این جهت باید به تمام جوانب فکر کنید و وسایل و تجهیزات لازم را مهیا کنید.

  •  دسترسی به  اینترنت پرسرعت
  • دسترسی راحت به پریز برق
  • دسترسی به چاپگر
  • نوشیدنی‌های ویژه برای راحتی بیشتر مشتریان.

در نهایت به سراغ حرفه‌ای بروید: باید بدانید اگر در فکر طراحی فضای کار اشتراکی در کافه‌ هستید که یکی از بهترین روش‌ها برای جذب مشتریان جدید است باید از شرکت‌های طراحی و معماری حرفه‌ای و خلاق کمک بگیرید، به این ترتیب با طراحی هوشمندانه، دقت در جزئیات، استفاده از تمام فصا به شکل اصولی، تهیه‌ی امکانات مناسب و ایجاد فضای اجتماعی جذاب  بتوانید کافه‌تان را به مکانی ایده‌آل تبدیل کنید تا فریلنسرها، استارتاپ‌ها و کارآفرینان و … مشتری دائمی شما بشوند.

منبع: work-cafe

هشت ساعت زندگی بیشتر

کاربر گرامی درخواست شما با موفقیت ارسال شد. کارشناسان گروه معماری معیار در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.